');
Beranda » Uncategorized » Percutian Ke Aceh Dan Sabang

Percutian Ke Aceh Dan Sabang,Paket Wisata Aceh, Paket Tour Aceh, Paket Tour Sabang, Paket Wisata Aceh Sabang

Percutian Ke Aceh Dan Sabang – Pakej Percutian ke Aceh dan Sabang ialah pakej untuk percutian yang kami tawarkan kepada tuan dan puan yang ingin melancong ke Aceh, Indonesia. Pakej percutian Aceh dan Sabang yang kami tawarkan pada site ini sesuai mengikut objektif dan bajet melancong anda. Kami menyediakan banyak pilihan pakej percutian mulai dari pakej percutian murah dan fleksibel hingga pakej percutian lengkap dan selesa.

Bagi tuan/puan yang ingin datang ke bandar Aceh, sebelum melancong ke Aceh ade baiknya tuan/puan mengetahui sedikit tentang Aceh, sebuah wilayah yang pernah di terpa bencana Tsunami pada tahun 2004 lampau. Negri Aceh ialah merupakan salah satu wialayah yang 90% majority berugama Islam dan juga salah satu wilayah yang bersyariat di Indonesia, selain wilayah yang bersyariat Aceh juga merupakan salah satu wialayah di Indonesia yang memiliki banyak tempat-tempat lawatan menarik untuk di kunjungi seperti lawatan peninggalan Tsunami, lawatan Pulau, Lawatan panta-pantai dengan air laut yang biru, Tasik, Ladang Kopi, dan Lawatan Budaya.

Pakej percutian Ke Aceh dan Sabang ini adalah penawaran pakej melancong ke bandar Banda Aceh  atau bandar Sabang di pulau weh untuk melawat tempat-tempat menarik di Bandar Banda Aceh seperti tempat-tempat yang pernah menjadi mangsa Tsunami Aceh. Selama melawat ke bandar Aceh Anda akan dibawa melawat ke objek pelancongan terbaik terpilih di Banda Aceh seperti lawatan ke tempat bersejarah, lawatan tsunami dan pelancongan kebudayaan. Anda juga akan dibawa untuk mencuba cita rasa masakan khas bangsa Acheh, begitu juga dengan lawatan Sabang pulau Weh tuan/puan akan dibawa ke tempat-tempat yang menarik.

Percutian Ke Aceh Dan Sabang

Mengapa Memilih Pakej Percutian Ke Aceh Dan Sabang

Pakej percutian yang kami tawarkan pada tuan/puan Bukan sahaja datang untuk melancong, tetapi dapat menghayati sejarah Islam Aceh sambil melihat kesan-kesan akibat tsunami. Sehingga tuan dan puan boleh rasa sejarah itu best dan dihayati lebih mendalam saat berada di Aceh.

Selain itu Aceh juga memiliki salah satu pulau yang ramai dilawati oleh pelancong, pulau ini dikenal oleh para pelancong dengan nama pulau Weh atau juga dikenal dengan nama pulau Sabang. Sebenarnya sebutan yang tepat bukanlah pulau Sabang akan tetapi bandar Sabang, kerana bandar Sabang ini terletak di pulau Weh. Pulau ini terkenal dengan kecantikan semulajadi dan air laut yang berwarna biru juga pantai-pantai yang bersih.

Selain ade pulau Weh terdapat juga 2 pulau lainnya yang tak kalah indahnya dari pulau Weh seperti Pulau rubiah yang memng selalu masuk dalam itinerary percutian ke Aceh dan Sabang, selanjutnya ade juga pulau Kla yang boleh dilihat apebila tuan/puan nak berhenti pada sebuah warung rojak Sabang.

Bagi tuan/puan yang ingin bercandang melawat Aceh dan Sabang dapat melihat highlights/senarai tempat-tempat lawatan menarik di bandar Banda Aceh dan Sabang dibawah ini:

Masjid Raya Baiturrahman,

PLTD Apung,

Muzium Tsunami,

Kerkoff Memorial,

Muzium Aceh,

Gunongan,

Putroe Phang Park,

Monumen Tsunami Perahu di atas rumah,

Ratu Safiatuddin Park,

Pantai Syiah Kuala,

Pantai Alue Naga,

Taman Hutan Bandar.

Pantai Ulee Lheue

Muzium Cut Nyak Dhien

Pasar Kek Tradisional Lampisang

Pantai Lampuuk

Pantai Lhoknga

Masjid Lhoknga

Sea Side Beach Park

Pantai Pasie Jantang

Pantai Lhong

Puncak Geurutee

Pengebumian Massal Tsunami

Ladang Tarik

Pantai Ujong Batee,

Fort Indra Patra,

Pantai Ujong Kareung

Lamreh Hill,

Fort Inong Bale,

Fort Iskandar Muda,

Pantai Lhok Mee,

Pantai Blang Ulam,

Pantai Ujong Batee Puteh,

mata air panas Ie Suum,

 

Dibawah ini juga kami menulis tajuk-tajuk pakej percutian ke Aceh Dan Sabang yang kami tawarkan pada situs ini sila klik pada tajuk yang sudah kami sediakan di bawah ini untuk melihat paket tersebut. Bila tuan/puan klik salah satu tajuk anda akan di arahkan pada pakej percutian Aceh yang telah anda pilih dengan penjelasan dan aturcara yang lebih terperinci disertai dengan gambar tempat lawatan-lawatan yang ada dalam pakej percutian tersebut.

Jom Lihat pakej percutian ke Aceh Dan Sabang menarik dari kami dibawah ini sehingga tuan/puan dapat memilih mane satu pakej yang disukai:

~ Pakej Percutian Murah Ke Aceh 3 hari 2 malam

~ Pakej Percutian Sabang & Melihat Dolphine 3 hari 2 Malam

~ Pakej Lawatan Ke Aceh & Sabang 3 Hari 2 Malam

~ Pakej Percutian Bandar Banda Aceh 4 hari 3 Malam

~ Percutian Ke Aceh dan Sabang 4 hari 3 malam

~ Percutian Aceh Sabang & Melihat Dolphine 4 hari 3 Malam

~ Pakej Percutian Ke Bandar Banda Aceh 5 hari 4 Malam

~ Pakej Lawatan Ke Aceh Dan Sabang 5hari 4malam

~ Percutian Aceh Sabang & Melihat Dolphine 5 hari 4 Malam

~ Lawatan Aceh Sabang & Takengon 5 Hari 4 Malam

~ Pakej Kembara Aceh Takengon 6 Hari 5 malam

~ Pakej Tour Takengon & Lawatan Kebun Kopi 7hari

 

Bila tidak ade pakej yang anda ingini atau yang tidak sesuai yang kami sediakan pada daftar di atas anda boleh menghubungi kami untuk menempah pakejnya kepada kami.

 

Syarikat Percutian Ke Aceh Dan Sabang yang kami urusi juga menyediakan perkhidmatan lain seperti :

~ Sewa Kreta atau pengangkutan murah di Bandar Aceh

~ Sewa Kreta di Sabang

~ Perkhidmatan Sewa Kreta Murah di Banda Aceh (Pikap-Hantar) transfer-in/out Airport

~ Voucher Penginapan Hotel Murah Bandar Aceh & Sabang

 

Syarikat Percutian Ke Aceh Dan Sabang yang kami urusi juga menyediakan artikel menarik tentang Percutian Aceh dan Activity menarik di Aceh yang dapat and abaca dibawah ini :

~

~

Bagi tuan/puan yang ingin melakukan perjalanan ke bumi Aceh, Kami syarikat Percutian ke Aceh yang berlesen yang menyediakan pakej percutia atau pakej lawatan ke Aceh yang sangat menarik. Pakej Percutian Aceh yang kami sediakan meliputi Pakej Lawatan Bandar Aceh, Aceh Besar, Pulau Weh Sabang dan Lawatan Aceh lainnya.

Untuk harga Pakej Percutian Ke Aceh Dan Sabang yang kami tawarkan kepada tuan/puan tidak perlu risau kerana harga pakej kami adalah harga pakej lawatan yang berpatutan dan tidak ada cost tersembunyi didalamnya sehingga pelancong yang menggunakan service kami merasa selamat.

 

Bagi tuan/puan yang berminat dengan pakej percutian Ke Aceh Dan Sabang sila kunjungi website kami ini untuk memilih mana satu pakej yang disukai, atau dapat menghubungi kami Call/Whatsapp : +6285361601061 atau melalui email : toursaceh@gmail.com

# Bagikan informasi ini kepada teman atau kerabat Anda

Belum ada komentar

Silahkan tulis komentar Anda

Email Anda tidak akan dipublikasikan. Kolom yang bertanda bintang (*) wajib diisi.

Komentar Anda* Nama Anda* Email Anda* Website Anda

Kontak Kami

Apabila ada yang ditanyakan, silahkan hubungi kami melalui kontak di bawah ini.